Végleges szőrtelenítés lézerrel

Minden eddiginél eredményesebb szőrtelenítés, rövidebb idő alatt

A lézeres szőrtelenítés ma a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb szőrtelenítő eljárás. Ennek köszönhetően igen sok időt és energiát takaríthat meg: nincs többé szőr, diszkomfort, nincsenek benőtt szőrszálak és begyulladt szőrtüszők.

A „mindig készen” életérzés magabiztossága van! Mi több, hosszú távon rengeteg pénzt is megtakaríthat a lézeres szőrtelenítéssel: adja csak össze, mennyibe kerülnek idővel a különböző szőrtelenítő eljárások, borotva, gyanta, epilátor, kozmetikumok + mindehhez adja hozzá a ráfordított időt, energiát és a „nem készültem” típusú helyzetek kellemetlenségeit.

A TritonLife Esztétikai Központban végzett végleges szőrtelenítés minden eddiginél gyorsabb, hatékonyabb és kíméletesebb módon szabadítja meg a nem kívánt szőrzettől, a test bármely részén, az év bármely időszakában.

Mondjon búcsút a borotvának, a krémeknek, a gyantának, az epilátornak vagy a rádiófrekvenciás módszereknek. MEGÉRKEZETT A LEGKORSZERŰBB LÉZERES SZŐRTELENÍTŐ!

Testünk szőrzetének átlagosan 20-30 százaléka van egyidejűleg növekedési (anagén) fázisban, így a tartós szőrtelítés a szőr növekedési ciklusait követve, több fázisban végezhető el. Általában ez 4-6 alkalmat jelent, a kezelések száma egyénenként eltérő, függ a szőrszálak színétől, vastagságától, bőr színétől, testtájtól. A kezeléseket és az időzítést ezért mindig egyénre szabjuk.

Az első kezelést követően a szőrszálak körülbelül 70 százaléka kihullik a kezelést követő két hét során. A szőrtüszőgyulladások és benövések csökkennek,  a következő kinövő szálak gyengébbek lesznek. 3-4 kezelés elteltével az aktív fázisban lévő szőrtüszők 100 százaléka roncsolódott, így ezután megerősítő kezelésre van szükség, rendszerint már csak az úgynevezett alvó szőrtüszőket, gyengébb szálakat kell megsemmisíteni.

Az eredmény

 • tartós és végleges, a lézerrel kezelt szőrtüsző nem termel többé szőrszálat;
 • kíméletes a bőrrel szemben, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szövetek nem sérülnek;
 • bármely testrészen hatékonyan alkalmazható: bajusz, áll, hónalj, mellkas, hát, bikini vonal, kézfej, teljes láb és a kar területek
 • nem jár fájdalommal és kellemetlenségekkel;
 • kényelmes és gyors, az alkalmazott lézerszkennernek köszönhetően gyakorlatilag felére csökkenti a beavatkozás idejét;
 • nők és férfiak számára egyaránt hatásos;
 • nem tesz szükségessé óvintézkedéseket, ezért az év bármely időszakában alkalmazható.

MONDJON VÉGLEGES BÚCSÚT AZ IDEGESÍTŐ SZŐRSZÁLAKNAK!

A TritonLife Esztétikai Központban a tudomány mai állása szerint a végleges szőrtelenítésre legalkalmasabb lézertechnológiát, az Fotona Nd:YAG  FRAC3-t használjuk. Ez a Magyarországon ma még ritka készülék rendkívüli precizitással és gyorsasággal éri el a tartós szőrtelenséget, a kezelési idő így másokhoz képest akár a felére is csökkenhet.

Jelentkezzen be ingyenes konzultácóra!

Jöjjön el, ismerkedjen meg központunkkal, eszközeinkkel, szakembereinkkel. A személyes konzultáció során munkatársunk felméri az Ön számára szükséges optimális kezelési teendőket, és segít egyénre szabni a kezelések számát, idejét.
Ez a konzultáció ingyenes.

Hogyan működik a Fotona FRAC3 végleges lézeres szőrtelenítés?

Az Nd:YAG FRAC3 lézersugarat alkalmazó forradalmian új módszert arra optimalizálták, hogy nagy intenzitású lézerimpulzusokat közvetítsen rendkívül rövid (2 ms alatti) impulzusidővel. Ez az impulzusidő ideális a legtöbb típusú szőrszál elpusztításához, miközben egyáltalán nem károsítja a bőrt.

Az Nd:YAG lézersugár melaninban történő viszonylag gyenge abszorpciójának köszönhetően a kezelés biztonságos és eredményes sötétebb bőrtípusok esetén is. Az Nd:YAG lézer penetrációs mélysége megfelelő ahhoz, hogy elérje és elpusztítsa a legmélyebben ülő szőrtüszőket is, így valamennyi testfelszínen sikerrel alkalmazható.

Végzetes a szőrrel, kíméletes a bőrrel

A Fotona Nd:YAG lézersugár energiája szelektíven nyelődik el a szőrhagymában és a szőrszál mátrixában, így elpusztítva a szőrtüszőt. A lézerimpulzusok háromdimenziós frakcionált mintázatot képeznek az a bőr irharétegében és a felhámban, a lézerenergia túlnyomó része a kisebb bőrhibákban abszorbeálódik, még mielőtt a hőhatás elérné a környező, nem kezelendő struktúrákat.

A teljes komfort érdekében a kezelés folyamán hűtést alkalmazunk. A kezelés után speciális utógondozásra nincs szükség. Az anagén (korai növekedési) fázisban kezelt szőrhagymák körülbelül 2-3 héten belül kihullnak.

Ezzel egy időben ellenőrizzük, hogy látható-e új növekedés, és szükség esetén megismételjük a kezelést. A kezelések gyakorisága a páciens egyéni szőrnövekedési ciklusától függ.

Ezért a leghatékonyabb

A lézeres szőrtelenítés során felmerülő egyik kihívás a lézerfény viszonylag gyenge abszorpciója a kezelt szőrszálakban, különösen abban az esetben, ha a szőrszálak szőkék és/vagy a bőr sötét tónusú. Az eljárás során minden alkalommal alacsony energiájú FRAC3® lézerimpulzusok sorozatát irányítjuk ugyanarra a bőrfelületre, ami a lézerenergia szőrszálban történő abszorpciójának fokozatos növekedését eredményezi. Ily módon az egyszeri pásztázásos szőrtelenítő kezelésekhez szükségesnél gyengébb lézerparaméterek mellett is hatékony szőrtelenítő hatást érünk el, így a kezelés a páciens számára sokkal komfortosabb, gyakran hűtésre sincs szükség.

Végleges szőrtelenítés gyorsan

A hagyományos lézeres szőrtelenítő kezelések alapmechanimusával ellentétben, amely közepes vagy hosszú impulzusidejű (LP, 15-50 ms) lézeres besugárzást tesz szükségessé, a Fotona FRAC3 technológiája által biztosított rövid időtartamú lézerimpulzusok a legalacsonyabb, a szőrszálak károsodását már előidéző energia-küszöbértéket képviselik — ez szintén növeli a páciens komfortérzetét a kezelés során –, a hámréteg pedig sértetlen marad.

A változatos alakú, nagyobb testfelületek kezelésére olyan lézertechnológiát alkalmazunk, amelynek révén a teljes kezelendő felület magas lézerimpulzus teljesítménysűrűség mellett gyorsan, egyenletes energiával lefedhető. Az eredmény egy biztonságosabb, egyenletesebb teljesítményt nyújtó lézeres kezelés, energiaveszteséget generáló gócpontok megjelenése nélkül.

Fotona SP Dynamis orvosi lézerünk a legkorszerűbb Zimmer Cooler hűtőberendezéssel egészült ki, mely még nagyobb hatásfokot kölcsönöz a lézernek, maximálisra fokozza a szőrtelenítés gyorsaságát, egyben minimálisra csökkenti a fájdalomérzetet pácienseink számára a kezelések idején.

Jelentkezzen be ingyenes konzultácóra!

Jöjjön el, ismerkedjen meg központunkkal, eszközeinkkel, szakembereinkkel. A személyes konzultáció során munkatársunk felméri az Ön számára szükséges optimális kezelési teendőket, és segít egyénre szabni a kezelések számát, idejét.
Ez a konzultáció ingyenes.

ELŐTTE - UTÁNA

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mit jelent a végleges szőrtelenítés?

Tudományos, utánkövetéses vizsgálatokkal igazolták, hogy a 810 nm-es lézeres szőrtelenítés már a második elvégzett kezelés után a szőrzet átlagosan 50%-os tartós, csökkent visszanövését eredményezi. Tartós szőrzet csökkenésről akkor beszélhetünk, ha a szőr teljes növekedési fázisánál (anagen fázis) hosszabb ideig nem észlelünk visszanövést. Ez – testtájtól függően – 4 és 12 hónap között változhat. Más vizsgálatokkal pedig azt sikerült igazolni, hogy minden további kezelés a visszamaradó aktív szőrtüszők számát tovább csökkenti. Az esetlegesen kinövő szőrzet színe és vastagsága többnyire megváltozik. A szőrzet átlagos vastagsága 20%-al csökken. A páciensek többségének a későbbiekben „emlékeztető kezelésre” lehet szüksége, ha az alvó szőrtüszők esetleg növekedési fázisba kerülnek. A lábszáron és a bikini vonalban, hónaljban elérhető, hogy a szőrszálak döntő többsége eltűnjön, és az esetlegesen visszanövő vékony szálak alig látszanak.

Miért van szükség több kezelésre a végleges eredményhez?

A lézer csak a szőr korai növekedési fázisában (anagén fázis) hatásos, vagyis csak azokat a szőrtüszők pusztíthatóak el, amelyek ebben az anagén fázisban növekednek. Ezért szükséges a többszöri kezelés, így lehetőséget adva a többi szőrszálnak is, hogy anagén fázisba kerüljön.

Biztonságos-e az eljárás?

Igen. A lézerszkennert a legprecízebben tervezték és klinikailag tesztelték, a lézerfény pontosan a szőrtüsző mélységében és kiterjedésében nyelődik el. A szabadalmaztatott kezelőfej nem okozza a környező bőrterületek hőkárosodását.

Kezelés előtt mire figyeljünk?

A lézeres szőrtelenítés előtt kerüljük az erős napfényt, vagy a szoláriumot, fényérzékenyítő gyógyszer szedéséről tájékoztassuk az orvost és asszisztenst. Jelezni kell szintén, ha az adott területen, vagy bárhol a bőrén korábbi lézeres vagy hagyományos sebészi kezelést követően túlzott vagy erőteljes hegképződés (pl. keloid) lépett fel. Amennyiben korábban akár hasonló beavatkozás, akár baleseti sérülést követően pigment eltérés alakult ki bőrén, szintén fontos elmondania a kezelés előtt.

Kezelés után milyen mellékhatásokra számítsunk?

A Geniumban alkalmazott végleges szőrtelenítés nem jár mellékhatásokkal. Közvetlenül a kezelés után bőrpír jelentkezhet, amely azonban gyorsan és mindenfajta kezelés nélkül megszűnik.

Miért válasszam a lézert a villanófényes kezelések helyett?

A villanófényes, úgynevezett IPL készülékekkel történő kezelés szélesebb körben elérhető és olcsóbb. Nem véletlenül. Hatékonysága ugyanis messze elmarad a lézerétől. Hosszú távon az IPL hatására a szőrnövekedés csak lelassul, nem szűnik meg. Gyakorlatilag a gyantázás alternatívájának tekinthető. Ezzel szemben a lézer valóban leállítja a szőrtüsző működését, így végleges eredményt érünk el.

Hány kezelésre van szükség?

Mivel a különböző szőrszálak csak egymás után lépnek az aktív fázisba, egy testtájon az összes szőrtüsző elroncsolásához több kezelésre van szükség. Általánosságban a kezeléseket 4-6 hetente végezzük, amikor a szőrszálak visszanövése látható. Az első egy-két alkalommal általában 4 hetente, majd később a szőrzet megjelenésének megfelelően. Bőrtípus, szőrzet szín és szőrszáltípus függvényében egyeseknél ez 5-6, míg másoknál 6-8 kezelést jelent. Az elkövetkező években egy-egy „fenntartó kezelésre” lehet szükség, a teljes „kúrát” csak egyszer szükséges elvégezni.

VENDÉGEINK MONDTÁK

 • Sokat nézegettem, keresgéltem, hogy melyik technikát válasszam és hol... nem túl egyszerű eligazodni, mindenki szerint ő a legjobb... Végül a szőrtelenítés leírása alapján és a lézer gép leírása alapján döntöttem, hogy ide jövök. Nem bántam meg,az eredmény tényleg pár alkalom után már látható, érezhető... Pontosan azt kaptam, amit a leírásokban ígértek.
  ROZI
 • Utáltam, hogy mindig trimmelni és borotválni kell magam, rengeteg idő ment el rá. Az egész szőr mizéria zavart nyáron, zavart sportolás közben, zavart az is, ha kicsattant a bőr borotva után, vagy csupa szőr volt a fürdőszoba trimmelés után, és mondom, a rengeteg idő. A legjobb döntés volt a lézeres szőrtelenítés.
  PATRIK
 • Színvonalas a környezet, a kezelők kedvesek, a lézeres elsőre kissé fura volt - meleg és csipkedő érzés, nem volt fájdalmas csak fura volt, amikor hűtéssel csinálták, akkor viszont már semmit nem éreztem. A szőröm jelentősen csökkent és nagyon élvezem! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
  LAURA

Csúcstechnika + biztos kezek

Kezeléseink nemcsak hatékonyak, de biztonságosak is: a végleges lézeres szőrtelenítés technikáját munkatársaink a Fotona speciális képzésén sajátították el, a csúcstechnika így tudással és magabiztossággal párosul. Lézeres kezeléseinket minden esetben egyéni vizsgálat előzi meg, a kezelési tervet mindig egyénre szabottan állítjuk fel.