Hegek kezelése

Ajakhasadék Er:Yag lézer kezelés előtt és 1 hónappal később a Genium Orvosi és Esztétikai Lézerközpontban

Ajakhasadék Er:Yag lézer kezelés előtt és 1 hónappal később a Genium Orvosi és Esztétikai Lézerközpontban

 

Háton lévő heg Er:Yag és Nd:Yag lézeres kezelés előtt és 1 hónappal később a Genium Orvosi és Esztétikai Lézerközpontban

 

A hegek általában kicsi, kerek behúzódások, melyek mélyebben helyezkednek el, mint a környező bőr felszíne. Rendszerint akkor keletkeznek, amikor a gyógyulási folyamat megakad és az új kötőszöveti rostok képződése elégtelen; például akne vagy bárányhimlő után.

A heg kiemelkedik a bőrből, amennyiben a bazális réteg megsérül, a papilláris rétegben a helyén kötőszöveti rostok elemei láthatóak. A fölötte keletkező új hám vékonyabb, a bazális rétegben a pigment is sérül. Területén bőrmirigyek, szőrtüszők, szőrszálak nincsenek.

Minden szövetsérülés hegképződéssel gyógyul, de a hegek megjelenési formája és viselkedése különböző. Ideális a vékony, halvány, puha, kevéssé látható, ún. biológiai heg. Ettől eltérő, zavaró, vaskos, behúzó, deformitást okozó hegek alakulhatnak ki, ha a sebgyógyulás feltételei nem ideálisak.

HEGEK TÍPUSAI

 

Hipertrófiás hegek

A hipertrófiás hegek gyakrabban fordulnak elő fiataloknál, égési sérüléseket szenvedetteknél és sötétebb bőrszínűeknél. Általában vörösek, vastagok, kiemelkednek a bőr felszínéből, viszketnek vagy fájdalmasak lehetnek, de az eredeti seb területén nem terjednek túl. A hipertrófiás hegek kialakulása általában a sérülés után néhány héten belül kezdődik és beavatkozás nélkül javul, habár ez a folyamat egy évet, vagy még hosszabb időt is igénybe vehet.

Keloid hegek

Keloidok bármilyen életkorban előfordulhatnak, de gyakrabban keletkeznek fiatal és sötétbőrű betegekben. Vastag, kerek, szabálytalan hegszövet-csomók, amelyek az eredeti seb határait nem tartják tiszteletben. Színük gyakran vörös vagy sötétebb, mint a környező bőr színe. A keloidok általában a sérülés után több hónappal fejlődnek ki. Terhesség idején rosszabbodhatnak.

Atrófiás hegek

Az atrófiás hegek általában kicsi, kerek behúzódások, melyek a környező bőr felszínéhez képest mélyebben helyezkednek el. Rendszerint akkor keletkeznek, amikor a gyógyulási folyamat megakad és az új kötőszöveti rostok képződése elégtelen; például akne vagy bárányhimlő után.

Atrófiás hegek lézeres kezelés előtt és utána 1 hónappal

Atrófiás hegek lézeres kezelés előtt és utána 1 hónappal

Az esztétikailag vagy funkcionálisan zavaró hegek átalakítása egyaránt történhet műtéti eljárással vagy non-invazív lézerkezeléssel.

Lézeres hegkezelés során frakcionált bőrrekonstrukciót végzünk. A kezelés célja, hogy a környező egészséges szöveti régiókat is kezeljük, nemcsak a sérült bőrszakaszt. Az egészséges bőrszakasz segít a sérült területnek „újra éledni” a fokozott kollagén és elasztin termelődés miatt, amit az orvosi lézer a legmélyebb szöveti szakaszon indít el.

A hegek lézeres eltávolítása precíz és kíméletes bőrmegújító eljárás, amelynek során az Er:YAG lézersugár a bőr legfelső mikro-rétegeiben abszorbeálódik, ennek következményeképpen pedig a heges bőrfelület elpárolog, illetve fokozódik a kollagéntermelődés. A legjobb klinikai eredményeket két komplementer, közeli infravörös hullámhossz-tartományú lézersugár (Er:YAG és Nd:YAG – TwinLight kezelés) együttes alkalmazásával érhetjük el.

“A legkorszerűbb és egyben legeredményesebb módszer hegek kezelésére.”

Lézeres hegkezelés területei:

császármetszés utáni hegkorrekció, különböző sebészeti beavatkozásból keletkező hegek, akne hegek arcon, bőrkinövések eltávolítása után, keletkezett hegek, rekonstrukciós hegkezelések (pl: ajakhasadék)

genium esztétika műtő fotó

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST

Kérdése van? Több információt szeretne? Időpontot egyeztetne? Adja meg telefonszámát, és munkatársaink hamarosan felkeresik Önt.

Név (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Mikor hívhatjuk?
Kérjük, jelölje meg a napszakot vagy hozzávetőleges órát, amikor munkatársunk telefonon keresheti Önt.

E-mail címRólunkFotona technológiaMédia megjelenésekKisokos
Látogasson el hozzánk!

1146 Budapest, Thököly út 137
Tel: 06 1 700 4422
E-mail: rendeles@genium-med.hu