LoveYourBelly hasizomfejlesztő és regeneráló tréning

Szétnyílt hasizom a szülés után? Súlyosabb esetben akár sérv? Nehézkes mozgás, súlyfelesleg, hátfájdalmak? Vegyük fel a harcot velük!

A LoveYourBelly egy olyan tanfolyam, ahol

 • megtudhatsz minden fontosat a hasizom szerkezetéről, működéséről, fejleszthetőségéről,
 • elsajátíthatod a leghatékonyabb hasizom erősítő gyakorlatokat, melyeket otthon is végezhetsz nap mint nap,
 • és megtanulhatod, hogyan optimalizálhatod testzsírszázalékod fogyókúra nélkül, az egészséges táplálkozásra és a tápanyagok megfelelő minőségű és mennyiségű bevitelére alapozva.

A különböző izmok, amelyekkel a hasizom gyakorlatok végzése közben dolgozunk (külső ferde hasizom, belső ferde hasizom, haránt hasizom, egyenes hasizom, horpaszizom, bordaközi izmok, fűrészizom stb.) alkotják törzsünk erőközpontját, biztosítják a gerincoszlop helyes tartását, megtámasztják a belső szerveket. Szerepet játszanak még a lábak munkájában is, legyen szó sima járásról, ugrásról, rúgásról vagy futásról. És nem utolsó sorban az olyan létfontosságú funkciókban, mint a légzés és az emésztés is kiemelkedő a szerepük.

Így egyértelmű, hogy szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen figyelmet fordítanunk a hasizmok karbantartására.

A 3 órás tanfolyamra egyszer kell eljönni, ahol átbeszélünk mindent, amit fontos tudni a hasizmoról és annak hatékony fejlesztéséről.

Megismerkedhettek a has felépítésével, az elhízás életviteli és biológiai okaival. Végignézünk minden állítást és tévhitet, kicsit elveszünk a kalóriák, szénhidrátok, zsírok és fehérjék világában. Személyre szabott étrendekkel gazdagodhattok. Ezek után megtanuljuk a gyakorlatokat, illetve azt, hogy hogyan lehet a nap minden percében dolgoztatni a hasizmot.

A LoveYourBelly különösen ajánlott

 • ha szeretnénk megszabadulni a hason lévő zsírtömegtől,
 • különböző sérvvel rendelkezőknek (lágyéksérv, gerincsérv, köldöksérv),
 • szülés utáni szétnyílt hasizom esetén,
 • kismamáknak (a terhesség 2. trimeszterétől a gyakorlatsor speciális változata végezhető),
 • császármetszés utáni regeneráláshoz,
 • különböző nőgyógyászati betegségek (hormonzavar) miatti súlytöbblettel rendelkezőknek,
 • hát- és derékfájdalommal küzdőknek,
 • mozgásszegény életvitel esetén,
 • akik szeretnék felvenni a harcot a plusz kilókkal,
 • és mindenkinek, aki szeretne egészségesebben élni és szép lapos, izmos hasra vágyik.

Hasizom erősítő torna terhesség után, Love Your Belly

Oktató

Bejelentkezés telefonon:
06 70 360 7070

A tréning ára: 8.000 Ft

Mi a szétnyílt hasizom (rectus diastasis)

A hasfalat középen egy vastag, függőlegesen végigfutó tömöttrostos kötőszövet, a line alba zárja. Ennek a szövetnek nagyon erős a szakítószilárdsága, mégis vannak élethelyzetek, amikor megnyúlni, elvékonyodni kényszerül. Ilyen élethelyzet például a várandósság, amikor a baba növekedéséhez a helyet a hasüregben többek között az izom- és a kötőszövetek lazulása, nyúlása biztosítja. A szülést követően pedig a linea alba nem képes minden esetben visszanyerni eredeti szélességét és vastagságát, melynek következtében az egyenes hasizmok oldalra csúszva maradnak és egy rés keletkezik a hasfal közepén. Ennek a résnek köszönhetően pedig a has izmai csak megfelelő edzéstechnikával fejleszthetőek, melyet a LoveYourBelly tanfolyamokon tanítunk meg az érdeklődőknek.

Ha szétnyílik a hasizom, akkor az nem marad rejtve. Először esztétikai problémaként jelenik meg, amikor például még 6 hónappal a szülés után is „terheshasunk” van és átadják a helyet a villamoson, vagy hiába edzünk szorgosan, a hasi terület valahogy sehogyan sem akar erőre kapni. És ha nem kezdünk el vele foglalkozni, akkor az esztétikai problémákon túl hamar szembesülni fogunk az egészségügyi tényezőkkel is, a mindennapos hátfájdalmakkal és a kismedence izomzatának meggyengülésével. Köldök-, hasfali-, rekesz –, gerinc- és lágyéksérvhez, illetve gátizom problémáknál kiegészítő terápiaként is javasolt. Segít az ülőmunka miatt kialakult hanyag testtartáson is.

A gyakorlás megy a legkönnyebben, mert az embernek mindig van 20-30 perce rá, a kicsikkel is lehet tornázni. A nehezebb része az, hogy a napi rutintevékenységekbe is beleillesszük a technikát. Mindig arra tanítom a lányokat, hogy fő a fokozatosság, és mindig szánjanak magukra még 10-15 percet, amikor a testtartásukkal (is) foglalkoznak. Ez fájdalmas, hiszen elkezdenek dolgozni az izmok, de ahogy nő az izomtömeg, úgy javul a helyzet.

Kapcsolódó videók:RólunkFotona technológiaMédia megjelenésekKisokos
Látogasson el hozzánk!